среда, 7. децембар 2016.

Одржана радионица Општинског развојног тима у Босанском Петровцу

Тема: Секторско планирање у процесе ревизије локалне развојне стратегије
Прошле седмице је завршена радионица Општинског развојног тима која је почела са радом крајем новембра, у малој Сали  Општине Босански Петровац. Присутни су се упознали са оствареним напретком у прикупљању ревидираних пројектних концепата, а након тога услиједило је разматрање до сада прикупљених идеја за пројекте и усклађивање листе пројеката са расположивим финансијским средствима, а све у циљу формирања стратегије развоја  Општине.
Иначе, Стратегија развоја општине Босански Петровац је кључни стратешко-плански документ, у чијој изради учествују сви представници јавних, образовних, културних, социјалних и комуналних установа, те невладиних организација као што је Црвени крст, а која обухвата друштвену, економску, околинску као и просторну сферу.
Циљ израде Стратегије је дефинирање заједничких циљева, подстицање локалних снага, али и одговор на изазове будућег развоја општине и свеукупног живота у њој имајући у виду да све више домаћих и међународних донатора као један од услова за аплицирање на потенцијалне позиве захтјевају постојање стратешко-планског документа на нивоу Општине.
Стратегија развоја представља квалитетну базу података различитих донатора, са контактима, величином средстава које донирају, врсте пројеката које подржавају и временски интервал у коме им се може поднијети апликација, за период 2016-2020. године.

Нема коментара: