субота, 10. децембар 2016.

Одржан радни састанак с представницима ФАО тима и начелницима општина кантона 10

Министар пољопривреде, водопривреде и шумарства ливањског кантона, Ивица Брешић данас је одржао радни састанак са представницима Организације Уједињених Народа – ФАО, гђом. Жељком Гудељ-Велага и Владом Пијуновићем, којем су присуствовали  и Радован Марковић, начелник општине Гламоч, Милан Раштегорац, начелник општине Купрес и Жељко Јурић представник општине Томиславград.Тема састанка је била презентација пројекта “ Подршка припремама за планирање и провођење пилот пројекта руралног развоја у заједници на подручју Ливна (Кантон 10) под ознаком ГЦП / БИХ /008/ХУН.
Назочнима су представљени циљеви и смјернице пројекта и активности које слиједе у наредном раздобљу. Једна од активности која је предвиђена овим пројектом је и израда секторске стратегије- Пољопривреда и рурални развој за општине Ливно и Босанско Грахово.
Процијенивши важност израде секторских стратегија надлежно министарство је својим активностима допринијело да се кроз имплементацију овог пројекта изради Стратегија пољопривреде и руралног развоја за цијели кантон као цјеловити документ, чиме би се укључиле и општине Гламоч, Купрес, Дрвар и Томиславград. На састанку је договорено да се именује  радни тим који ће чинити представник ресорног министарства и представници општина који ће сарађивати с ФАО тимом током израде наведеног документа.

Нема коментара: