субота, 29. октобар 2016.

Ускоро почињу преговори о реконструкцији Владе Ливањског кантона

Заступник Скупштине ливањског кантона  Драго Пузигаћа најавио је скорашњу реконструкцију Владе, посебно истичући смјену министара и потпредсједника Скупштине који долазе из редова српског народа.- Ускоро слиједе политички разговори у којема ће се то утврдити, а подршку имам од коалицијских партнера, ХДЗ БиХ и СДА - казао је Пузигаћа.
За предсједника Владе ливањског кантона  Драшка Далића реконструкција је извјесна те је у досадашњим наступима инсистирао и тражио да се након двије године мандата оцијени његов и рад министара.
Он је одбацио тврдње да унутар политичких странака који судјелују у преговорима постоје нека међусобна условљавања гдје је посебно изражен интерес за најреспектабилније предузеће  унутар кантона и то за ШГД Херцегбосанске шуме.
- Као предсједник Владе не функционирам на тим начелима и колико је мени познато нема увјетовања - казао је Далић.
О могућој реконструкцији Владе ХБЖ-а заступник у Скупштини ливањског кантона Недиљко Римац је изјавио да је неће подржати.
- Након сваке реконструкције становницима ХБЖ-а је било само горе те не видим овдје никаквог бољитка - казао је Римац, додајући да се ради о личним и "ускостраначким" интересима.
- Ово није ништа друго него жеља за контролом финансијских токова, а сигурно не у интересу народа - поручио је заступник у Скупштини ливањсско кантона Јосип Перић (ХНЛ).
Потврдио је да унутар тих политичких групација сигурно превладава интерес за Јавно предузеће ШГД Херцегбосанске шуме које послује позитивно, а што се тиче подршке његове странке, каже да је неће добити.

Нема коментара: