петак, 16. децембар 2016.

БОСАНСКИ ПЕТРОВАЦ:Одржана прва сједница Општинског вијећа у новом сазиву


Дана 15.12.2016. године у Босанском Петровцу одржана је прва редовна сједница Општинског вијећа у новом сазиву. Предложени дневни ред садржавао је осам тачака.
Након отварања расправе, секретар Општине је по овлаштењу начелника повукао четири тачке дневног реда. Међутим, исти је допуњен са још три тачке од стране предсједника клубова СДА, СНСД и СП. Неколико вијећника је у својим дискусијама изразило своје неслагање са предложеним дневним редом, те кршењем Пословника о раду.
Од шеснаест присутних вијећника девет вијећника је било за предложени дневни ред, те је исти усвојен. Међутим, преосталих седам вијећника је након овога напустило сједницу ОВ. Одлуке о формирању комисија ОВ, изгласало је преосталих девет вијећника.
Изражавајући сумњу у правну ваљаност и законску основу тачака допуне дневног реда, секретар Општине и секретар ОВ упозоравали су вијећнике да - по ко зна који пут крше Пословник о раду, као и друге прописе.
Наиме, ни то није било довољно, па је девет вијећника (већина) изгласала одлуке које нису правно ваљане и законски основане.
Обзиром да донесене одлуке нису у духу позитивних законских прописа, начелник Општине ће одмах покренути преиспитивање истих, у складу са Законом.

Нема коментара: