понедељак, 5. децембар 2016.

Пуповац: Нико није реаговао на таблу "За дом спремни"

Предсједник Српског народног вијећа Милорад Пуповац изјавио је да ни трећи дан након што је у Јасеновцу постављена табла са усташком паролом "За дом спремни", нико од надлежних органа власти није реаговао.Пуповац је на Фејсбуку навео да у случају Јасеновца није реаговала полиција, ни државно тужилаштво, а не чују се ни највиши представници државе.
"Хоћемо ли поново чути оптужбе, као током овогодишње комеморације у Јасеновцу, да својим недоласком на службену комеморацију вријеђамо сјећање на жртве? Или ће се службене комеморације и рад Меморијалног подручја Јасеновац заснивати на толеранцији вређања и негирања жртава логора смрти као што је био Јасеновац? Овај пут у Јасеновцу самом'', написао је Пуповац, преноси регионална телевизија Н1.
Према његовим ријечима, кад се у Јадовну, другом логору по страхотама и броју убијених у првим мјесецима НДХ, појави неко са сумњивим натписом или обиљежјем, полиција одмах издваја оне који на комеморацију долазе са знамењима или порукама која се препознају као четничка.
Ветерани ХОС-а су у центру Јасеновца, недалеко од бившег усташког концентрацијског логора, открили спомен-обиљежје на којем је уклесана усташка парола "За дом спремни", објавиле су "Новости".

Нема коментара: