среда, 11. јануар 2017.

Предаја донирани амбулантни возила Ливну и Дрвару

У јулу прошле године Велепосланик  Републике Кореје, Парк Њон-суп  боравио је у посјети Кантону 10 током које се разговарао о наставку сарадње на пројектима које финансира Република Кореја.Договорена је сарадња и на социјалном пољу кроз донацију Републике Кореје Кантону 10. Два амбулантна возила донирана су Црвеном крсту Кантона 10 који ће возила на кориштење за потребе рада и функционисања уступити Дому здравља Ливно и Дому здравља Дрвар.
Предсједник Владе Кантона 10, Драшко Далић изразио је задовољство данашњом посјетом и зажелио добродошлицу Велепосланику Парк Њон-суп –у и његовим сурадницима.
„Надам се да ће возила бити на корист свима који живе на подручју Кантона 10 и да ћемо имати већу могућност за пружање квалитетнијих здравствених услуга“, рекао је предсједник Владе Кантона 10 те додао да је ово само један дио помоћи путем донација Владе Републике Кореје Кантону 10.
„У име Владе и свих грађана захваљујем и с обзиром на расположење Велепосланика желим да се наша сарадња настави и у будућности. Досадашња сарадња и са члановима Владе и са  начелницима била је добра и нема разлога да не буде боља“, рекао је предсједник Владе.Велепосланик Републике Кореје у Републици Хрватској истакнуо је како је прошле године први пут боравио у Ливну и изразио задовољство поновним боравком. Захвалио је Влади Кантона 10 на помоћи при реализацији овог пројекта.
„Наша сарадња са Кантоном 10 почела је 2015. године. Прво смо пружили помоћ за реновирање центра за младе у Босанском Грахову, Гламочу и Дрвару. Два амбулантна возила су наш други допринос. Возила су потпуно опремљена за оживљавање и надам се да ће возила бити кориштена у сврху спашавања живота онима који су у потреби, реко је Велепосланик.
У склопу донације 19. и 20. децембра 2016. године одржана је и обука за раднике Домова здравља Ливна и Дрвара коју су пружили радници Корејског тима за спашавање. Током обуке размијењена су искуства и стручна сазнања на подручју пружања прве помоћи и на подручју ватрогаства.
Наша сарадња са Кантоном 10 ће се наставити и ове године реко је Велепосланик Парк Њон-суп те додао да ће Велепосланство осигурати информатичку опрему за основне школе у Кантону 10.
Представник Црвеноог крста Кантона 10,  захвалио је Републици Кореји што је препозната ситуација у Кантону 10 и што ће савремено опремљена возила бити од велике користи нарочито удаљеним крајевима у Кантону 10.Министар рада здравства социјалне заштите и избјегли, Драгослав Топић реко је: „Ово за нас није мали поклон ово је велика ствар за наш Кантон која ће увелико помоћи у спашавању живота“, те је захвалио Велепосланику за донацију уз жељу да ће возила бити што мање кориштена кад је у питању спашавање живота на простору нашег Кантона као и да становници буду што здравији.
Свечаности су присуствовали и министар господарства, Александар Штрбац, министар градитељства, обнове, просторног уређења и заштите околине, Хикмет Хоџић, градоначелник Ливна, Лука Челан, начелник општине Дрвар, Горан Броћета, представници Кантонални и општинских институција, представници Црвеног крста и домова здравља Ливна и Дрвара.

Нема коментара: