среда, 18. јануар 2017.

Одржана 60. сједница Владе Ливањског кантона

На данас одржаној сједници Влада Ливањског кантона разматрала је Информацију о формирању Кантоналног завода за пружање прве помоћи.Током расправе донесене су двије одлуке. У првој Одлуци задужује се Уред предсједника Владе Ливањског кантона да предузме неопходне активности у циљу осигурања канцеларијског простора и његовог опремања са  неопходном канцеларијском опремом за смештај и почетак рада Кантоналног завода за пружање правне помоћи. У складу са том Одлуком Канцеларија председника Владе Ливањског кантона оствариће неопходну сарадњу са Министарством правосуђа и управе Кантона 10 које је носилац активности на стварању нормативних претпоставки за формирање Кантоналног  завода за пружање правне помоћи. У другој Одлуци Министарство финансија Ливањског кантона задужује се да обави све радње како би се Кантонални завод за пружање правне помоћи који је формиран као самостална управна организација у Ливањском кантону уврстио као буџетски корисник у Буџету Ливањског кантона, јер се он на основу Закона о пружању бесплатне правне помоћи у цјелости финансира из Буџета Кантона 10.
Разматрана је и Информација о процесу Европских интеграција, односно текућих активности на давању одговора на приспјела питања из Европске комисије. Наведени су и рокови до када се требају дати одговори на достављена питања. Влада је донјела Закључак о давању позитивног мишљења на нацрт Правилника Министарства сигурности Босне и Херцеговине о упућивању припадника полицијских служби у Босни и Хецреговине у међународне организације. Након разматрања донесен је Закључак у којем се не прихвата Колективни уговор за полицијске службенике у Федерацији Босне и Херцеговине.
Током седнице донесено је Рјешење о именовању Александра Штрпца, министра привреде Ливањског кантона за члана Савјета за стране инвеститоре у Федерацији Босне и Херцеговине у име Владе Ливањског кантона.
Донесен је Закључак којим се утврђује прједлог Одлуке о прихватању задужења по Споразуму о финансирању између Босне и Херцеговине и Међународне асоцијације за развој за реализацију Пројекта Свјетске банке "Енергетска ефикасност у Босни и Херцеговини" за Федерацију БиХ. Утврђени прједлог Одлуке из овог Закључка упућује се у даљу скупштинску процедуру.
У првом дјелу седнице Влада је донјела Рјешење о разрјешењу директора Завода за упошљавање Кантона 10, Анте Омазића због истека мандата 28. децембра 2016. године и донјела је Рјешење о привременом именовању Анте Омазића за директора Завода за упошљавање Кантона 10 на период од три мјесеца па до окончања тендерске процедуре за избор директора те институције почев од 29. децембра 2016. године.
У једном дјелу сједнице Влада је донјела Одлуку о измјени и допуни Одлуке о давању сагласности Министарству науке, образовања, културе и спорта Ливањског кантона за потписивање споразума стручно-педагошке сарадње и коришћења услуга Факултета природно-математичких и васпитних науке, Филозофског факултета, Економског факултета и факултета  стројарства и рачунарства Свеучилишта у Мостару. Послије разматрања прједлога Влада је донјела Одлуку о измјени и допуни Одлуке о усвајању Програма утрошка средстава и расподјеле средстава текућих трансфера гранта спорта утврђених Буџетом Кантона 10 за 2016. годину у Министарству науке, образовања, културе и спорта Ливањског кантона.
Влада Ливањског кантона донијела је и Одлуку о давању сагласности министру Унутрашњих послова Ливањског кантона да може извршити потписивање мјеница и мјеничних изјава за службена моторна возила која су набављена путем лизинга за потребе Министарства унутрашњих послова Ливањског кантона.
Влада је донјела и Одлуку о давању сагласности министру пољопривреде, водопривреде и шумарства Ливањског кантона којом може извршити потписивање мјеница и мјеничних изјава за службена моторна возила која се након успјешно спроведеног јавног конкурса набављају путем лизинга за потребе Управе за шуме у саставу Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства Кантона 10.
У другом дјелу сједнице донјета је Одлука о измјени Одлуке о одобравању финансијских средстава у износу од 5.000,00КМ Министарству науке, образовања, културе и спорта Ливањског кантона као финансијска потпора Удружењу "Дон Јурај Господнетић" у њеном пројекту стамбеног збрињавања породица слабијег имовног стања.
Разматрано је Извјештај о раду Комисије у предметима процјене штете настале спровођењем мјера сузбијања и искорјењивања заразних болести животиња и донесено је Рјешење о праву на накнаду, накнади и висини накнаде за обављени рад члановима Комисије за процјене штете настале спровођењем мјера сузбијања и искорјењивања заразних болести животиња.
Разматрано је и Извјештај о раду Комисије за утврђивање испуњености услова простора, опреме и кадра за обављање апотекарске дјелатности у апотеци здравственој установи и донијето је Решење о исплати надокнаде за рад Комисији.

Нема коментара: