петак, 13. јануар 2017.

Дрвару додјељено санитетско возило којо је требало бити Босанско - Граховско

 Санитетско возило за потребе Дома здравља у Дрвару на мртво име посвађала је челнике ове општине са начелником Босанског Грахова Душком Радуном.

Несвакидашњој јавној препирци између Радуна, иначе високог функционера Српске напредне странке (СНС) у РС и руководства дрварског СНСД, партије која већ годинама суверено влада у тој општини, прексиноћ су могли свједочити сви посјетиоци званичне Фејсбук странице Општинског одбора СНСД Дрвар.

Наиме, након што су се дрварски СНСД-овци јавно похвалили тиме што је у локални Дом здравља прекјуче стигла донација из Јужне Кореје у виду санитетског возила, начелник Босанског Грахова је на истој друштвеној мрежи осуо незадовољство према СНСД Дрвар, називајући их “лоповима”, који су, како је устврдио, бесрамно отели поклон који је био намјењен општини Босанско Грахово.

“Срам вас било! Како вас није срамота да лажете. Ко је био инцијатор за ово возило? Док народ у Босанском Грахову умире због лоше здравствене заштите јер немамо доктора, немамо санитетско возило, ви се китите туђим перјем. Ово возило је корејски амбасадор обећао општини Босанско Грахово, а ви сте и ово отели као и још два санитетска возила која су била донирана амбуланти Босанско Грахово. Нек вам на душу иду сви умрли људи који су живот изгубили вашом заслугом и неразумјевањем да и у Грахову живи народ коме у 21. вијеку треба доктор, санитетско возило, ултра звук. Ничија није до зоре сијала, па неће ни ваша”, написао је огорчени Радун испод славодобитне објаве дрварског СНСД.

Након тога, настала је жестока свађа између Радуна и дрварских СНСД-оваца, који су начелника Босанског Грахова називали лажовом, док им је он нудио документе, који, према његовим тврдњама, доказују да је он са јужнокорејским амбасадором у БиХ договорио донацију санитетског возила за Босанско Грахово. Свађа се, на крају, пренијела и на неке друге “горуће проблеме”.

“Умјесто што пљујете по људима који воде СНСД, распитајте се како су они ријешавали гријајање у ДЗ Дрвар, те исто то урадите у Босанском Грахову. Свједоци сте да су цијеви попуцале од хладноће. Ово су ствари око којих се требамо сви договарати, умјесто да на овако приземан начин пишете”, стоји у једном од одговора који је СНСД Дрвар послао Радуну, на шта им је он реплицирао да су и за то кривци у СНСД.

“Цијеви су попуцале због ваше небриге, јер амбуланта Босанско Грахово припада Дому здравља Дрвар. Ко узима паре од фонда, општина Босанско Грахово или ДЗ Дрвар? А што се тиче пљувања, па ко вас пљује? Ја сам само изнио истину и само истину. И опет ћу вам рећи да вас треба бити срамота”, поручио је Радун.



Нема коментара: