уторак, 31. јануар 2017.

СНСД повлачи потез у реорганизовању БиХ са договором ХДЗ-а

То би било добро, суштински реорганизација је пожељна, али постоји ли ишта што ће реорганизовати западнокрајишке општине и опредјелити их на Српску страну. Доказ да није тако изјаве су Милорада Додика да га не интересује Дрвар, Босанско Грахово и Гламоч и да ти градови морају тражити своје мјесто у Федерацији БиХ, али да ће Српски народ у тим градовима, имати подршку Р. Српске.
СНСД своје излагање саопштења о договору са ХДЗ-ом почиње крајње демистификацијом онога што намјеравају да ураде још од фамозног референдума гдје су главни кривци биле стране судије. Кратка изјава саопштења из уреда СНСД-а гласи. Погледајте на линку приложеном:http://www.rtvbn.com/3850950/snsd-p...
Издвајамо саопштење:
“Извршни комитет Савеза независних социјалдемократа је на данас одржаној сједници изразио пуну подршку провођењу договора који су постигла руководства СНСД-а и ХДЗ-а БиХ, а који се тиче парламентарне процедуре која би омогућила одлазак страних судија из Уставног суда БиХ”.
Они, дакле ријешавањем судства и кадрирањем повољнијих људи, стварају атмосверу ХДЗ-у да оствари планове за “трећи ентитет”, а самим тим и одлазак западнокрајишких општина под шапу Хрватског дијела Босне и Херцеговине који би се звао такозвана Херцегбосна. Какав би положај имали Срби у Дрвару, Босанском Грахову и Гламочу, не смијемо ни наслутити, али ако се ово не спријечи довешће до исељавања становништва и претварања тих градова у оно у шта је претворен Книн, Вуковар, Пакрац и други градови по самој Хрватској у ком је прије рата живјело већинско Српско становништво.
Сумња да се ово неће завршити тако лако и претпоставка те сумње да ће успјети у свом науму иде у прилог чињеница да је начелник Дрвара одлучио да ријеши питање Хрватске Цркве у том граду и тиме да акредитацију споразуму између те двије коалиционе партије. СНСД и ХДЗ  већ годинама раде на стварању повољне климе за напредовању ка такозваној Херцегбосни. Инструкције за такве работе, наравно, стижу из Бања Луке. Да ово није пука ријеч ево његове изјаве за Вечерњи лист.хр. Погледајте на  линку:http://www.vecernji.ba/nacelnik-opc...
Издвајамо изјаву:
 “Према ријечима начелника општине Дрвар Горана Броћете, проблем изградње католичке цркве у Дрвару је непотребно исполитизиран те је обећао како ће учинити све што је у његовој моћи како би се тај проблем што прије ријешио, односно како би жупа Дрвар добила прикладну локацију и све потребне дозволе за изградњу католичке цркве те како би се некадашњи друштвени дом “Партизан”, који се већ 22 године користи као богослужни простор, вратио првобитној намјени.”
“Непотребно политизирање” за Броћету је ствар рутине, јер инструкције долазе од оних који су то питање остављали за крај и за оне који су дошли да ударе посљедњи ексер у ковчег тог питања. Они остварују своје циљеве преко странака у коалицији и ту начелници нису битни, већ велике игре СНСД-а и ХДЗ-а као коалиционих партнера.
Народ ове три општине може само да чека та ријешења, а ко је иоле писмен из ових доказних линкова, из њихових изјава, по питању цркве, (СНСД Дрвар не качи то на своју Фб страницу), видјећи праве намјере ове клике која је дошла да заврши започето и још једном препрода већ одавно продате крајеве. Док се ми отрјезнимо и схватимо, возови су одавно укинути и пруге разваљене. Тако нам је било од оних неких бољих и срећнијих времена, која смо сами претворили у ужас.
Називање нечега “Извршни комитет” што назива СНСД некакво фантомско тијело, не подсјећа ли вас на нека давно минула времена, а изјаву Броћете да се “Дрвар изградњом Католичке цркве мора приближити западу....” индукује ли струју која се тежи и остварити. Размислите па јавите. Јавите онима који имају уши да чују и разум да схвати чему стријеме коалиционе странке СНСД и ХДЗ.

Нема коментара: