понедељак, 30. јануар 2017.

БОСАНСКИ ПЕТРОВАЦ:Оштрељ опет у функцији скијања и рекреације

Члан коморе "Платинум" доо Босански Петровац поново покренула је једини скијашки центар у Унско-санском кантона. Наравно, то је добро позната дестинација љубитеља планине и зиме - Оштрељ. Након скоро деценије скијалишта поново прикључен на електричну мрежу која омогућава поново је скијалиште у пуном капацитету.

На раскрсници два, шумских богата масива  Осјеченице и Клековаче, ставио је седло Оштрељ. Од давнина познат као здравствени центар и врједног климатско лјечилиште, привлачи пажњу радознали или љубавника и опуштање у природи. Поред Ски центра на Оштрељ постоје разлози за планинарење, излете и лов.

Ски Оштрељ је један у низу који је изграђен са пратећим објектима послије Олимпијских игара у Сарајеву 1984. године. Бивши ски центар Оштрељ је сасвим реновиран зиме 2007. године и, почела је са радом у фебруару те године, међутим, због недостатка електричне енергије Ски центар не ради пуним капацитетом.

Ски центар има ски лифт, који се налази између двије стазе дужине 1500 и 950 метара и час привлачи осам стотина скијаша. Имате бебу лифт за најмлађе старосне групе.

Ски центар такође има опрему за издавање, ски школе и услуга. Између посјетиоца  скијање могу да се опусте у новом објекту, имају топли напитак и нешто за јело у смјештајним капацитетима "Платинум" омогућили су им смјештај. Захваљујући надморској висини и локацији паузе медитеранске и континенталне климе, Оштрељ је одавно познато атрактивно мјесто за развој екскурзије и зимског туризма. Састанак медитеранске и континенталне климе, у комбинацији са велике висине даје он има аеродромских бања. Обрастао углавном четинарским шумама и занимљива  конфигурација терена, чини посебно пријатно за око и духа.

Поред тога ОШТРЕЉ као климатски центра који је због високе концентрације озона  међу највећим у Европи и како здравствени радници објашњавају, погодан је за лјечење болести срца и плућа и здравствену рекреацију дјеце.

Позивамо све љубитеље природе, чистог ваздуха и активности у снјегу да посјете планину Оштрељ и окушају се у спуштању низ падине овог крајишког љепотана.

Нема коментара: