петак, 27. јануар 2017.

БОСАНСКИ ПЕТРОВАЦ:Омладина у реализацији пројекта

У оквиру организације ПРО-Будућност, са којом сарађује и Фондација Мозаик, дана 26.01.2017. године је у малој Сали потписан уговор са неформалном групом из Општине Босански Петровац 
Потписивању су присуствовали поред представнице Мозаика, чланови радне групе ПРО- Будућност, неформалне групе, као и члан МОБА (Мрежа омладинских банака).
Наиме, овим уговором члановима неформалне гупе, на челу са координаторицом Милицом Латиновић, додијељена су средства од 2000 КМ, за пројекат „Играј кошарку и буди сретан“, који ће се од марта имплементирати у Општини Босански Петровац.
Поред активности које су карактеристичне за овај пројекат, дружење, удруживање, те нота помирења овај пројекат носи и дио који је посвећен спорту, а то је кошарка, што и говори сам назив пројекта.
Пројекат “Играј кошарку и буди сретан” одобрен је у оквиру Четвртог позива за ПРО-Ацтиве фонд, који је био отворен од 19. септембра до 26. октобра прошле године. На позив је стигло 79 приједлога пројекта који су потраживали укупно 130.790,03 КМ, а одобрена су 54 пројекта.
Овим пројектом петровачка неформална група је замислила да младима пренесе теоретске и практичне вијештине из кошарке. На самом крају активности група ће органозовати турнир, а током пројекта предавања и посјету вјерским објектима у Босанском Петровцу, као и пријатељске утакмице са младима из Дрвара и Санског Моста.
Доказ је ово да петровачка омладина активно ради на унапређењу бољих односа, те да се на њих итекако може рачунати у изградњи боље будућности.

Нема коментара: