четвртак, 10. новембар 2016.

Вапај за помоћ тешко обољеле Гордане Родић из Дрвара: Самохраној мајци лијекови луксуз

Самохраној мајци Гордани Родић (40) из Дрвара, која је обољела од карцинома, потребна је помоћ добрих људи како би могла да се бори против опаке болести.
Судбина је овој храброј мајци двоје дјеце, поред избјеглиштва и повратка на порушено огњиште, на леђа натоварила још једно бреме, карцином који не посустаје.
- Разбољела сам се у априлу, рекли су ми да имам карцином лимфних чворова и од тада траје моја борба са болешћу, хемотерапијама, доласцима у Бањалуку и свиме што болест носи са собом - испричала је Родићева.
Она са сином Ратком (18) и трогодишњом кћерком Николином станује код родитеља у малом стану у Дрвару. Преживљавају од 100 марака мјесечно, што није довољно ни за основне животне потребе, храну и хигијену, а камоли за скупе лијекове. 
Ведрог духа и погледа испуњеног надом, Родићева вјерује да ће уз помоћ хуманиста побиједити болест. Ипак, чим помене дјецу, искраде јој се покоја суза. Нема дана када не пожели да загрли свог сина или узме у наручје кћеркицу. Та жеља јој даје вољу да се бори и да оздрави.
Каже да јој најтеже пада растанак и удаљеност од њих, али је свјесна да тако мора бити и да тренутно немају избора. Пред њом је само један циљ, да оздрави и да опет ужива са својом дјецом.
До сада је примила четири хемотерапије, а у тренутку нашег разговора чекала је у болесничкој соби у Универзитетском клиничком центру РС, на Одјељењу онкологије, нове претраге и нову шансу за оздрављење.
- Чекам да ми одобре нову терапију зрачењем. Надам се да ће ми помоћи и да ћу се осјећати боље, јер знате како кажу, да млад организам брже оздрави, али исто тако у младом организму и болест брже напредује - рекла је Родићева.
Подршку у борби са опаком болешћу непрестано јој пружају и родитељи, сестра са породицом и кума.
- Сваки долазак у болницу је пун неизвјесности, али вјерујем да ће ми љекари помоћи. Вјерујем да још има добрих људи чије мало ће мени значити много - казала је Родићева.
Да би дошла у Бањалуку, ова храбра жена мора да путује из Дрвара више од 130 километара, што додатно погоршава њено нарушено здравље. За превоз се, како каже, сналази на све начине, некад је довезу рођаци, а некад плаћа такси, јер друге могућности нема.

Апел за помоћ

Сви који желе могу да помогну уплатом на трансакциони рачун: 551 720 255 02 13 429, позив на број: 4525 9953 001 код UniCredit Bank. Родићевој је у априлу дијагностификован карцином лимфних чворова, а до сада је примила четири хемотерапије. - Чекам да ми одобре нову терапију зрачењем- рекла је Родићева и додала да само једну жељу има, да оздрави и поново ужива са својом дјецом.
У плану је и да буде покренут хуманитарни број за помоћ Родићевој.

Нема коментара: