уторак, 19. јануар 2016.

Капетан Драган и Паравиња дjеле исту ћелију

.Драган Васиљковић, познатији као капетан Драган и Драган Паравиња, коме се суди за убиство и покушај силовања малољетне Дрнишанке Антоније Билић дијеле исту ћелију у сплитском затвору.Паравиња је, како преносе хрватски медији, почетком године пребачен из загребачког у сплитски затвор. Најприје је био смјештен у ћелији с неколико притвореника, а онда је пребачен у собу капетана Драгана, који је досад био сам, првенствено из безбједносних разлога.
Позивајући се на своја сазнања портал Индекс пише да је процјена затворске управе да ће прије имати конфликт са околином, него међусобно. Осим што дијеле ћелију, Паравиња и Васиљковић заједно шетају по затворском кругу.
Жељко Гулишија, адвокат Драгана Паравиње није добио информацију да му је клијент премјештен у собу засигурно, како се наводи, најпознатијег притвореника сплитског затвора, док се Слађана Чанковић, адвокат капетана Драгана, не одазива на телефонске позиве.
Васиљковић је недавно оптужен за ратни злочин над цивилима и ратним заробљеницима. Оптужница има пет тачака, а капетан Драган тврди да му је поступак монтиран из шовинистичких побуда. Суд му је одбио излазак на слободу у замјену за пет милиона куна јамчевине.

Нема коментара: