понедељак, 30. новембар 2015.

Новчана помоћ за 4 кантона и општину Гламоч

Данас је у Сарајеву одржана 22. редовна сједница Федералнe скупштине  цивилне заштите, којом је предсједавала  Јелка Милићевић.На сједници су, поред редовних питања из надлежности ФШЦЗ из области заштите и спашавања људи и материјалних добара од природних и других несрећа, разматране и активности које ће бити подузимане у наредном периоду.
Између осталог, усвојен је Извјештај о извршењу оперативног плана неутрализације и уништавања неексплодиране авионске бомбе АН М116А1, са упаљачем М116, која је недавно пронађена у Босанској Отоци (општина Босанска Крупа), те оцијењено да је овај задатак веома успјешно обављен.
На основу приједлога Федералне комисије за процјену штета, усвојен је Извјештај о утрошку средстава додијељених Одлуком ФШЦЗ о одобравању једнократне новчане помоћи за санирање дијела штета општини Пале (Прача) ФБиХ, у износу од 30.000 КМ.
Комисија је предложила, а ФШЦЗ усвојио и одлуке о одобравању једнократне новчане помоћи за санирање дијела штета на индивидуалним стамбеним објектима општинама Посавског, Тузланског, Зеничко-Добојског и Средњобосанског кантона у укупном износу од 1.385.000 КМ.
Од овог износа је општинама Посавског кантона  одобрено 365.000 КМ, Тузланском и Зеничко-Добојском  по 500.000, а Средњобосанском  за општину Травник 20.000 КМ.
Такођер, за санацију штета на индивидуалним стамбеним објектима је општини Гламоч додијељено 20.000 КМ једнократне помоћи, приопштено је из Федералне  скупштине цивилне заштите.

Нема коментара: