понедељак, 23. новембар 2015.

Обнавља се дом здравља у Дрвару

У Дрвару је почела реконструкција Дома здравља, у који је Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске уложило више од 101.000 КМ.Помоћник министра за избјеглице и расељена лица РС Радован Грајић изјавио је данас у Дрвару, поводом почетка радова на реконструкцији и санацији ове здравствене установе, да Министарство и Влада Републике Српске годинама улажу значајна средства у реализацију пројеката значајних за грађане у српским општинама у Федерацији БиХ, с циљем да повратак буде одржив.
Грајић је истакао да би санација Дома здравља требала бити завршена до краја ове године, саопштено је из овог министарства.
Овим пројектом биће урађена реконструкција хируршког и гинеколошког одјељења.
Директорица Дома здравља Дрвар Мирјана Билчар изјавила је да ће након санације бити унапређена доступност, али и квалитета здравствених услуга повратницима у Дрвар.
Начелник општине Дрвар Стевица Лукач истакао је да је ово веома значајан пројекат Владе РС на простору Дрвара и да ће допринјети квалитетнијем животу свих становника ове општине.
Помоћник министра за избјеглице и расељена лица РС Радован Грајић данас је обишао и Босанско Грахово и Гламоч гдје је са локалним руководством разговарао о пројектима које ово Министарство реализује на подручју ових општина, као и о проблемима и приоритетима повратничке популације.
Грајић је, након обиласка завршених инвестиција, истакао да је на подручју Босанског Грахова успешно завршена изградња далековода '' Печенци '', за шта је Министарство издвојило 70.000 КМ.
Такође, на подручју општине Гламоч завршена је изградња уличне расвјете у насељима Камен, Подградина и Врба, а врједност пројекта је 81.000 КМ.

Нема коментара: