уторак, 17. новембар 2015.

Мобилни тимови у Ливањском кантону на услузи угроженим особама

Међународна организација за миграције у сарадњи са Црвеним крстом ФБиХ, као партнерима на Пројекту "Примјена концепта људске сигурности у циљу стабилизације заједнице у Ливањском кантону  формирала је мобилне тимове како би, у сарадњи са кантоналним и локалним властима, помогла социјално угроженим особама, посебно у руралним насељима.Осигурање услова за хуманији и бољи живот, унапријеђење пружања социјалних услуга и других облика подршке социјално угроженим групама резултирало је формирањем четири мобилна тима.
"У Дрвару, Босанском Грахову, Гламочу и Купресу, која је опремио и који су до сада 4.802 појединачне особе селектирали, посјетили и направили једну социјалну картицу", рекла је Едита Селимбеговић, ИОМ координаторица пројекта.
Тимове чине медицинска сестра, и возач, који је и кућни мајстор. Корисницима помажу у кућанским пословима, набављају храну, лијекове, те пружају медицинске услуге. Све је то старија популација која је слабо покретна и која нема услова да дође до Дома здравља". Иначе, цијели пројекат "Примјена концепта људске сигурности" траје три године и на нивоу кантона вриједан је 2 и по милиона долара.

Нема коментара: