понедељак, 21. март 2016.

Вучевић примио представнике РС и четири српске општине у ФБиХ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић 19.03. 2016. године
примио је у Градској кући министра за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златана Клокића, директора Представништва Републике Српске у Србији Млађена Цицовића и начелнике општина Гламоч, Босанско Грахово, Дрвар и Босански Петровац.

Нови Сад је увјек био добар домаћин и има интензивну регионалну сарадњу, и посебно гаји односе са својим сународницима али и са комшијама, па је на својој територији увјек био примјер квалитетног суживота без обзира на вјерску, националну и било коју другу припадност, истакао је Милош Вучевић."Радује ме што ће се малишани из четири општине дружити са вршњацима из Новог Сада у оквиру богатог програма, и очекујем да им Новосађани узврате посету. Ми смо помагали Републици Српској и Федерацији за време поплава 2014. године захваљујући градској управи и друштвено одговорним компанијама, а и сада смо спремни за сваку сарадњу", рекао је Вучевић.

Истакао је да је показатељ добрих међусобних односа и то што манифестација "Дани Републике Српске у Србији" или почиње или се завршава у Новом Саду.

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић је рекао да је сарадња са Градом Новим Садом коју остварују путем Представништва Републике Српске у Србији одлична, и истакао да се нада да ће та сарадња у наредном периоду резултовати значајнијим пројектима на добробит грађана.

Начелник општине Дрвар, Стевица Лукач захавалио се Граду Новом Саду што је препознао значај давања подршке Србима који живе на подручју Федерације БиХ.

"Живот тамо није ни мало једноставан, и потребна нам је подршка у разним сферама. Данас смо започели културну и спортску сарадњу, желимо да је убудуће проширимо на здравствену и социјалну заштиту, а крајњи циљ нам је привредна сарадња", рекао је Лукач.

Пријему у Градској кући присуствовали су и чланови КУД "Будућност" из Гламоча, као и ФК "Борац" из Дрвара који учествују у програму који је уприличен у Новом Саду у оквиру посјете представника Републике Српске и четири општине из Федерације Босне и Херцеговине.

Током пријеподнева у Ветернику је одиграна пријатељска утакмица измеду ФК "Ветерник" и ФК "Борац" из Дрвара, а манифестација "Култура је најчвршћи мост" уприличена је у вечерњим часовима у Каћу.

 

Нема коментара: