четвртак, 10. децембар 2015.

У Ливну одржан Округли сто о теми "Јачање комуникације и вертикалне сарадње између нижих и виших нивоа власти у Ливањском кантону"

Јачање комуникације и вертикалне сарадње између нижих и виших нивоа власти у Ливањском кантону" назив је округлог стола одржаног јуче у Ливну у организацији мисије ОЕБС-а у Босни и Херцеговини.

Округлом столу присуствовали су представници Скупштине и Владе Ливањског кантона, предсједник Скупштине, Роберт Багарић, предсједник Владе, Драшко Далић, министри у Влади, Стипан Шарац, Ивица Брешић, Александар Штрбац, Петар Галић, Даринко Михаљевић, Мирјана Стојсављевић-Петраковић и Хикмет Хоџић.

Присуствовали су и начелници општина и предсједници свих шест општинских вијећа из Ливањског кантона, а као гости округлог стола учествовали су и представници Зеничко -Добојског кантона: предсједник Владе, Миралем Галијашевић с министрима финансија Андрејем кајића, МУП-а, Николом Арсенић и образовања, науке , културе и спорта, Менсуром Синановићем.

Гости из Зеничко-добојског кантона представили су своја позитивна искуства и праксу комуникације истичући редовне састанке између 12 општина и Владе.

Потом су учесници Округлог стола кроз ... формиране три радне групе са циљем дефинисања препорука за унапређење комуникације расправљали о теми комуникације између Владе и општина, Скупштине и општина те комуникације унутар саме Владе.

Представљени су и закључци који се могу уоквирити у општи да ће након овог састанка бити успостављено радно тјело у ширем саставу представника локалне и кантоналне власти. То тјело ће радити на изради Стратегије комуникација, документа који ће побољшати планску комуникацију.

Нема коментара: