понедељак, 8. јун 2015.

Влада РС ће помоћи санацију пута у Крњеуши код Босанског Петровца

 – Начелник Општине Босански Петровац Златко Хујић посјетио је Министарство за избјеглице и расељена лица РС, и у Кабинету министра Давора Чордаша,  разговарао  са помоћницима министра, као и са  Драганом Лукачом, министром унутрашњих послова РС, те  је  договорио учешће Владе РС у санацији локалног пута у мјесту Крњеуша, у  износу од 100 хиљада КМ.

„Министарство за избјеглице и расељена лица РС  финансирати ће  санацију локалног пута у мјесту Крњеуша, у Босанском Петровцу,  а ради се о путу који је значајан за повратнике у овој мјесној заједници“- рекао је начелник Хујић.

Конкретно, бити ће саниран локални пут Крњеуша-Запоље у дужини од 1950 метара. Тај пут повезује заселак Запоље са Крњеушом, и  излази на магистралну цесту М14.2, те је изузетно значајајан  за одрживи повратак  мјештана.

Министарство за избјеглице и расељена лица РС осигураће   средства у договореном износу.

Осим овог уговореног пројекта ,у разговору са помоћницама министра Чордаша,  било је ријечи и о пројектима чија је проведба у току, као  и о могућности нових пројеката  који се тичу побољшања социјалних услова становника Босанског Петровца, а у циљу убрзаније проведбе Анекса 7
Дејтонског споразума.

Нема коментара: