субота, 30. мај 2015.

Шешељ тражи од Хрватске да врате Српску Крајину!

 Лидер радикала, др Војислав Шешељ, у обраћању делегатима на данашњем конгресу Српске радикалне странке у Београду, поручио је да не може бити пријатељских односа са Хрватском, све док Република Српска Крајина не буде у потпуности ослобођена.
Шешељ је истакао да се СРС залаже за очување Републике Српске и да је увјерен да ће српски народ оборити „режим Мила Ђукановића у Црној Гори“ те да ће СРС „српску Црну Гору увести у једну државу цјелог српског народа“. Такође је изразио и забринутост „због судбине наше браће у Македонији“, пренјела је агенција Танјуг Шешељ је такође истакао да је будућност Србије у Евроазијском савезу, те да „треба Србију као мали чамац да вежемо за велики руски брод како не би потонули, него се сачували“.
Он је рекао да Србија мора војно да се интегрише у ОДКБ.
Предсједник СРС је истакао да се „СРС спрема за изборе до краја године“.
Шешељ је у свом обраћању истакао да је „од 2000. године све мафијашке режиме у Србији постављао Запад“.
Оцјенио је да је „напредњачка власт гора од османлијске и да су напредњаци све урадили оно што демократе нису смјеле“.
„Томислав Николић и Александар Вучић су издали Косово!“ – рекао је Шешељ и навео да је иницијатива о промјени Устава Србије начин да потврде „ту своју издају“.
На конгресу учествује 653 делегата и око 1500 гостију, а интересантно је да су поред српских и страначких застава, истакнуте и заставе Новорусије и Доњецке народне Републике.
Сам Шешељ је носио симбол побједе над фашизмом и симбол руске армије – георгијевску ленту закачену на кошуљи.

Нема коментара: