уторак, 16. јун 2015.

Предсједник Владе кантона 10 посјетио повратничку породицу у Баљцима код Томиславграда


Повратничку породицу Велимир једину  у селу Баљци у Томиславградској општини данас су посјетили предсједник Скупштине кантона 10, Роберт Багарић, предсједник Владе кантона 10, Драшко Далић, начелник општине Томиславград, Иван Вукадин , Мостарско-дувањски парох, Радивоје Круљ, те представници УНДП-а  Вахидин Огрешевић и Небојша Јовичић.


Породица Велимир, отац Михајло и син Марко, као и прије рата на разрушеној родној земљи без струје, под отвореним небом смјештени у контејнеру, и у протекле двије године баве се сточарством те тренутно посједују око 500 оваца, 40 крава и 10 коња.

Прошле године због недостатка услова за живот у селу су боравили до првог снијега, након чега су преселили стоку и презимили у пријератном боравишту на подручју Бања Луке.

Жеља породице Велимир је остати на свом огњишту, стога је након данашње посјете, обилазака села Баљци и упознавања с тешком животном ситуацијом повратничке породице договорено како ће сви судионици данашње посјете радити на рјешавању стамбеног збрињавања породице Велимир и довођењу извора енергије у село Баљци.

Нема коментара: