уторак, 16. децембар 2014.

Подршка Епископа Атанасија у оснивању СПКД „просвјета“ у Дрвару

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Атанасије присуствовао је у Дрвару 16. децембра 2014. године радном састанку са Начелником Општине Дрвар, Господином Стевицом Лукачем и члановима Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ из Бања Луке,  Господином  Др Слободаном Наградићем и Михајлом Вујевићем. Састанку су присуствовали и професори и наставници Српског језика, историје и географије из основне и средње школе у Дрвару и некадашњи професори и наставници који су у старијој животној доби.
Састанак је сазван на иницијативу управног одбора СПКД „Просвјета“ са циљем оснивања иницијативног одбора за оснивачку скупштину одбора СПКД „Просвјета“ у Дрвару.  Основни задатак одбора СПКД „Просвјета“  у Дрвару, по његовом оснивању  биће јачање просвјетног, културног и духовног идентитета Српског народа на подручју западне Крајине.
Епископ Атанасије је благословио и дао подршку члановима СПКД „Просвјета“ из Бања Луке у њиховој намјери  да оснују и организују одбор СПКД „Просвјета“ у Дрвару и изразио спремност за укључивање Цркве у јавном и културном дјеловању будућег СПКД у Дрвару.

Нема коментара: