понедељак, 8. децембар 2014.

ЕПИСКОП АТАНАСИЈЕ СА СРБИМА ЛИВАЊСКОГ КАНТОНА

У недјељу 07.  децембра 2014.  године, Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки  Атанасије се при храму Светог Саве у Дрвару, у поподневним часовима, састао са представницима Срба Ливањског кантона, Господином Славишом Михајловићем, Предсједиком  Клуба Срба у Ливањском кантону, Велимиром Кунићем, Делегатом у Представничком дому Парламента БиХ, Господином Стевицом Лукачем, Начелником општине Дрвар, Господином Урошем Макићем, Начелником општине Босанско Грахово и Господином Радованом Марковићем, Начелником општине Гламоч. Састанку су присуствовали и Високопреподобни архимандрит Серафим (Кужић) из манастира Рмња, свештеници из Дрвара и Босанског  Грахова и познати лекар са овог простора Др Симо Билбија.

Повод за овај састанак јесте сагледавање услова живота православних Срба који живе и раде на подручју Ливањског кантона.  Ранија констатација је потврђена, а то је да је највећи проблем незапосленост Срба у јавним институцијама на општинама Дрвар, Босанско Грахово и Гламоч. Овај проблем у пресудној мјери отежава опстанак и развој породица и младих на просторима ове три општине у којима у већој мјери живе Срби.
Епископ Атанасије се са начелницима општина и предсједником Клуба Срба у Ливањском кантону договорио о заједничким циљевима и програмима који имају за циљ побољшања услова живота Срба на подручју Ливањског кантона.

Нема коментара: