уторак, 16. децембар 2014.

Босански Петровац ће први пут послије 100 година добити грунтовницу

Босански Петровац ће после 100 година први пут добити грунтовницу о власништву некретнина, договорено је данас на састанку начелника општине Златка Хујића са директором Федералне управе за геодетске радове, Жељком Обрадовићем и Сенадом Карабеговићем, шефом земљишно-књижне канцеларије у Бихаћу.

Општина Босански Петровац је једна од само десет општина у Босни и Херцеговини, која има попис катастар посед имовине, а нема земљишне књиге, цјела општина од 750,000 квадратних метара земљишта оставља без укњиженог власништва.

Усвајањем новог закона о имовинским правима у Федерацији Босне и Херцеговине, грађани Босанског Петровца су искључени да врше упис непокретности, на основу ТЗ. Попис катастар.

"Оснивање и бар дјелимично земљишне књиге, за данас договорили три катастарске општине, за које документација припремљена, велики напредак у стварању окружења за економски развој и привлачење инвеститора,  у Босанском Петровцу чекамо на свој грунт  100 година" - рекао је Златко Хујић, начелник општине Босански Петровац.

Директор Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове, Жељко Обрадовић, снажно је подржао
рад општинске управе и обећао даљу финансијску подршку за јачање катастра у општини Босански Петровац.

Нема коментара: