четвртак, 18. фебруар 2016.

Електрификација кућа повратника у Гламочу

Министрица за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине Семиха Боровац сутра ће у Општини Гламоч потписати споразум о сарадњи на реализацији пројеката електрификације стамбених јединица расељених особа и повратника за финансирање из средстава за 2012. и 2013. у општинама Гламоч, Добретићи, Гацко и Равно.Уз Боровац, споразум ће потписати начелници општина Гламоч, Добретићи, Гацко и Равно: Радован Марковић, Невен Иџановић, Милан Радмиловић и Андрија Шимуновић, директор Фонда за повратак Небојша Шврака, директор Електрохерцеговине Требиње Драган Савић, те у име Електропривреде ХЗХБ в.д. директор Маринко Гиља и в.д. извршни директор Илија Бакалар.
За потребе електрификације Комисија за избјеглице и расељена лица БиХ је у марту 2013. из средстава за 2012. и 2013. издвојила 1,4 милиона КМ ради прикључења 400 обновљених повратничких кућа у 20 бх. општина на електродистрибутивну мрежу.
Вриједност споразума који ће сутра бити потписани у Гламочу износи 267.500 КМ, а тим средствима ће бити извршена електрификација 40 повратничких кућа у општинама Гламоч, Добретићи, Гацко и Равно, најављено је из Министарства за људска права и избјеглице БиХ.

Нема коментара: