среда, 20. мај 2015.

Министри СНСД-а из својих канцеларија уклонили грб Хрватског народа у кантону 10

Предсједник Владе кантона 10 Драшко Далић потврдио је да има информацију како су из појединих уреда кантоналних министара уклоњена службена обиљежја.Далић је казао како ће се то питање врло брзо рјешити, поручивши како нови сазив Владе не би требао у својим почецима одмах ићи у конфронтације, већ се треба бавити озбиљним проблемима.
Дознаје се да су три министра из СНСД-а из својих канцеларија уклонили неуставни грб  кантона 10. Наводно је то учињено на захтјев актуелне министрице правосуђа и управе Мирјане Стојсављевић - Петраковић која обиљежја сматра неуставним. Умјесто обиљежја кантона 10 министрица правосуђа наводно је ставила грб општине Ливно.У вези цјелог случаја огласио се и бивши премијер Владе кантона 10 и предсједник Централног одбора ХДЗ-а 1990 Недјељко Римац који је осудио самовољу појединих министара.
"Колико ми је познато, владајућа коалиција договорила је да ће ићи у уставне промјене али док се исте не донесу, како он наводи да нема нико право скидати знамење кантона 10, поручио је Римац.
Према важећем кантоналном Уставу, службени грб кантона 10 представља историјски хрватски грб који неможе престављати Српски и Бошњачки народ.   

Нема коментара: