уторак, 26. мај 2015.

Пројекти за повратнике у Дрвару,Босанском Грахову и Гламочу

Министар за избјеглице и расељена лица РС Давор Чордаш разговарао је са представницима регионалне канцеларије УНДП-а у Бихаћу Слободаном Тадићем и Вахидином Огрешевићем, те делегатом у Дому народа Парламента Федерације БиХ Славишом Михајловићем о реализацији пројеката Министарства на простору Кантона 10.Чордаш је указао на Програм рјешавања проблема избјеглица, расељених лица и повратника у 2015. години, којим је предвиђено по 100 хиљада КМ за општине Босанско Грахово, Дрвар и Гламоч, саопштено је из Министарства за избјеглице и расељена лица РС.

Подсјетио је и да је на простору ових општина планирана изградња 70 стамбених јединица кроз пројект Реконструкције стамбеног фонда који се финансира из кредитних средстава Саудијског развојног фонда, и то 28 у Босанском Грахову, 22 у Гламочу и 20 у Дрвару, а укупна вриједност радова у ове три локалне заједнице износи готово 1,7 милиона КМ.

Током састанка, посебна пажња је посвећена могућности реализације пројекта реконструкције дијела Дома здравља у Дрвару, за који је Михајловић рекао да би био најзначајнији пројект Владе Републике Српске на простору Дрвара.

Овим пројектом била би урађена реконструкција хируршког и гинеколошког одјељења, те шок собе чиме би се значајно унаприједила доступност здравствених услуга повратницима у Дрвар и Сусједним општинама Кантона 10.

На састанку је договорено да се у наредних неколико дана потпише меморандум о разумијевању на реализацији пројекта између Министарства за избјеглице и расељена лица, општине Дрвар и УНДП-а.

Нема коментара: