среда, 15. април 2015.

Потпредсједник ФБиХ Милан Дуновић посјетио Ливно

Потпредсједник ФБиХ Милан Дуновић посјетио је данас Ливно. Домаћин су му били Ливањска ДФ-Жељко Комшић, представници Српске православне цркве и Ливањског СГВ-а.Након састанка у црквеним просторијама, састали су се и са представницима српских повратника у Губеру и Доњем Ливањском пољу, гдје је и највише повратника.
Разговарали су о укупној ситуацији везаној за повратничку популацију и у том смислу је Дуновић обећао подршку.- Први пут сам у Ливну, а надам се не и последњи. Има овдје доста проблема као и код осталих повратничких заједница. Нажалост, буџет којим располажу чланови предсједништва ФБиХ је из године у годину мањи, али ћемо учинити све да анимирамо оне субјекте који имају средстава намјењених одрживом повратку - изјавио је Дуновић.- Прије рата у Ливну је живило 3.840 грађана Српске националности, док их је данас свега 250, од ​​чега 150 повратника, махом старијих особа, које се углавном врате да умру у завичају.
Млађи се слабије враћају, постоји тренд исељавања и међу повратничком популацијом премда се сви који су отишли ​​и напољу баш и нису најбоље снашли - казао је представник ливањског СГВ-а Димитрије Томић, који је цјели рат и пораће провео у Ливну.

Нема коментара: