среда, 1. април 2015.

Шешељ запалио заставу Хрватске

Лидер Српске радикалне странке /СРС/ Војислав Шешељ поручио је данас да се неће добровољно предати у Хаг и да га Српске власти на Аеродром “Никола Тесла”, одакле би авионом требало да отпутује у Холандију, могу само однијети на раменима.

Он је на протестном скупу СРС-а испред Палате правде у Београду, истакао да одлука Жалбеног вијећа хашког трибунала, коју је данас званично и добио преведену на Српски језик, неће ништа промијенити у његовом понашању и да ће се понашати као и до сада и говорити оно што мисли.
Шешељ је оцијенио да се власт обрадовала због најновије одлуке Хага, али да је на мукама како да је проведе.

“Јесте ли ви негдје видјели неко мирољубиво хапшење. Нека ме хапсе, али ја нећу да сарађујем”, рекао је Шешељ.

Он је навео да ће можда већ сутра стићи одлука и Претресног вијећа Хашког трибунала, али да ће он своју реакцију на то дати на званичној конференцији за новинаре СРС у 12.00 часова.

“Не предајем се и готово. Нисам се ни прошли пут предавао, него сам купио авионску карту и отпутовао у Хаг”, рекао је Шешељ.

Лидер радикала је непосредно пред обраћање присутнима запалио заставу Хрватске и поручио да је то одговор Хрватском предсједнику Колинди Грабар Китаровић, премијеру Зорану Милановићу и министру спољних и Европских послова Весни Пусић због свих изјава о њему и методама које би требало примијенити да би он био враћен у Хаг, које су давали у протекло вријеме.

Шешељ је након протестног скупа ушао у Палату правде гдје ће пред Вишим судом почети суђење замјенику СРС-а Немањи Шаровићу због паљења застава НАТО, ЕУ САД и самопроглашеног Косова.

Лидер СРС-а сматра да “у том чину нема никакве расне, националне и вјерске мржње већ да је то патриотски и дубоко национални чин који ће он увјек подржати”.

Шешељ поносан што је запалио заставу

Лидер Српске радикалне странке /СРС/ Војислав Шешељ изјавио је данас да је поносан што је данас запалио Хрватску усташку заставу под којом је учињен геноцид над Србима у 20. вијеку и да га је обрадовала вијест да је због тог чина против њега поднесена кривична пријава.

“Запалио сам заставу Хрватске усташке државе која је окупирала Републику Српску Крајину и која је са те територије протјерала на стотине хиљаде Срба и која је извршила геноцид над Србима у 20. веку. Подношење кривичне пријаве против мене је знак да је /премијер Србије Александар/ Вучић изгубио главу”, рекао је Шешељ новинарима, након рочишта на суђењу замјенику СРС-а Немањи Шаровићу.

Говорећи о одлуци Хашког трибунала да га врати у притвор, Шешељ је нагласио да је он исувише озбиљан човјек да би стално понављао да се тамо неће добровољно вратити.

Он тврди да ће Вучић, упркос почетном опирању, извршити налог својих налогодаваца из ЕУ и САД и испоручити га Хагу.

“Вучић ће на почетку правити гримасе и пустити неку крокодилску сузу, али ће на крају извршити налоге својих налогодаваца”, закључио је Шешељ.

Лидер радикала данас је непосредно пред обраћање окупљенима пред Палатом правде у Београду запалио заставу Хрватске и поручио да је то одговор хрватском предсједнику Колинди Грабар Китаровић, премијеру Зорану Милановићу и министру спољних и европских послова Весни Пусић због свих изјава о њему и методама које би требало примијенити да би он био враћен у Хаг, које су давали у протекло вријеме.

Нема коментара: