петак, 24. април 2015.

Куће за Србе повратнике у Ливањском кантону

Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске и УНДП сарађиваће на реализацији пројеката одрживости повратка у федералним општинама Дрвар, Босанско Грахово, Гламоч и Купрес, договорено је на састанку ресорног министра Давора Чордаша и представника УНДП-а.- Договорено је да током маја буде одржан састанак којем би присуствовали представници Министарства и УНДП-а, те начелници поменутих општина да би се усагласили конкретни детаљи сарадње на реализацији пројеката - саопштено је из ресорног министарства.
Чордаш је истакао да ће кроз Пројекат реконструкције стамбеног фонда који се финансира из Саудијског фонда за развој у ове четири општине бити изграђено 80 стамбених јединица, те да се кроз Регионални програм стамбеног збрињавања очекује обнова још најмање 90 кућа.
Представници УНДП-а изразили су спремност да подрже реализацију ових пројеката компонентом одрживости, те су министра упознали о Стратегији помоћи одрживом повратку у приоритетним општинама Ливањског кантона, коју је УНДП већ припремио.
Саговорници су се сагласили да је стварање услова за одрживост повратка веома важно за останак људи на њиховим огњиштима, наводи се у саопштењу.
Чордаш и његов помоћник Драго Вулета разговарали су у Бањалуци са регионалним менаџерима програма из бањалучке канцеларије УНДП-а Слободаном Тадићем и Вахидином Огрешевићем.

Нема коментара: