среда, 4. фебруар 2015.

Џудисти из региона на припремама у Дрвару

Џудисти из бивше Југославије у Дрвару су тренутно на припрема за Свјетско првенство. Да се питало политичара, вјероватно не би било ни тренинга, јер сви трошкови ових спортиста, који су постигли изванредне резултате, сноси неколико Дрварски ентузијаста.

На овај начин желе да сачувају успомену на свог суграђанима, једног од највећих џудиста свих времена са ових простора - Радомира Ковачевића.


милан Балабан
Прошле године смо почели, а на овај начин желимо да сачувамо сјећање на нашег суграђанина и великог џудисту Радомира Ковачевића, који је био капитен јапанске репрезентације, добитник европске, свјетске и олимпијске медаље и предавач на Факултету у Лонг Ајленду у Њујорку, каже један од најзаслужнијих за одржавање кампа, Тимберландс угоститеље Милан Балабан.

"Ми у његову част због његове преране смрти желимо да оживимо џудо у Дрвару и цјели
спорт и да се дају дозу, а не братство и јединство, а не неку стару Југославију, али спортски сусрети на звука науке, да буде спорт који функцинише. Ми спортисти морају да реагују спортове који не ометају ни политику ни народа, ни ово ни оно. Нема разлога за то, "каже Балабан.

Према Балабана, ове године камп је нешто мање јудокас. Прошле године у Дрвару су, поред репрезентације Србије, Црне Горе, Хрватске и БиХ, који је ступио ове године, и Немци, Енглези и Словенаца.

"Ове године смо пропустили због датуме за логовање политика за који је уништио спортски центар чека, не знају шта да раде с њим. У последњем тренутку дали су нам собу и собе које су уништене, тако да нисмо у главу посадио свој новац да би овај посао да не изгубимо овај камп, тако да не покваре углед Ковачевић, како не би контаминирају углед џудо у светским размерама, у босанском скали. Овај камп је направљен узалуд, а све један учесник не плати марку нисам спавао, ни хране, ни ништа, "рекао је он.

труе Мирацле

Ништа боље подршка не спортиста из Дрвара када је у питању кантоналном ентитетском и државном нивоу, додаје Балабан.

"Не водио. Ја вам гарантујем да је живот, са таквом инвестицијом у спорту и море спортс босанску политику, то је чудо ", каже Балабан.

Амел Мекић и Славко Обадов

Тренинзи јудокас одржати под будним оком Славка Обад, професор на Факултету спорта и физичког васпитања у Новом Саду, који је такође био врхунски југословенски џудиста.

Најважнија ствар у свему овоме је да су људи у региону са спортом, а џудо спорта у овој области има велики потенцијал. Само треба ове младе људе да пруже боље услове за рад, а резултати не треба да бринете, каже Обадов.

"Прошле године сам, бивша Југославија, узели смо две титуле јуниорског првака света - да ми никада нисмо имали - и два Европска првенства. Ове године смо морали да Амел Мекић из Сарајева освојио европску титулу, и веома надређени ", рекао је Обадов.

Амел Мекић каже да у Дрвару осећају као код куће, како за домаћина који је на сваки начин покушава да буде лепо спортисти, и због могућности да кроз рад са најбољим тренерима максимална припреме за Светско првенство које ће се одржати у августу у Украјини .

"Ја бих добродошлицу овај камп и ту идеју, која је друга година. Надам се да ће постати традиција, а то ће коначно политичари, што све зависи, да препознају и да у потпуности подрже - да ово постаје још масовније и чешће одлазио у логор ", рекао је Мекић.

Надамо се да ће и они који могу да помогну тим младим људима да препознају у њима могућности за промоцију, и дозволите им бар минималну услови рада.

Нема коментара: