петак, 29. април 2016.

Почеле припреме Пројекта ИФАД ВИ за Општину Босански Петровац

У великој Сали Општине Босански Петровац 28.04.2016. године са почетком у 14:00 часова  одржана је презентација Пројекта „Развоја руралног пословања”. Пројектом управља, у име министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства ФБиХ, уред за координацију пројеката (ПЦУ) а финансира га Међународни фонд за пољопривредни развој (ИФАД) у Босни и Херцеговини.
Пројект ће се проводити током три године, а пројектно подручје у ФБиХ покрива 27 општина, у пет регија, како слиједи:
1.Херцеговачко-неретвански и Западнохерцеговачки кантон: Неум, Равно, Столац и Груде;
2.Босанско-подрињски, Зеничко-добојски и Сарајевски кантон: Устиколина, Горажде, Прача, Вареш, Бреза и Трново;
3.Унско-сански и Кантон 10: Босанска Крупа, Босански Петровац, Бужим, Дрвар, Босанско Гахово и Гламоч.
4.Средњебосански и Кантон 10: Добретићи, Горњи Вакуф/Ускопље, Јајце и Купрес;
5.Посавски и Тузлански кантон: Оџак, Орашје, Челић, Теочак, Сапна, Калесија и Кладањ.
Пројекат је презентовала сарајевска регионална развојна агенција – СЕРДА, која је путем јавног позива изабрана као пружалац услуга за компоненту 1 – подршка руралним бизнисима, с циљем идентифицирања потреба актера на тржишту пољопривреде пројектног подручја (малих пољопривредника, руралних подузетника и пољопривредних удружења и задругама.
Циљане групе су мали пољопривредници, удружења пољопривредника и задруге и незапослене жене и млади. Сектори који су обухваћени пројектом су: сточарство, воћарство, повртларство, љековито биље и шумски плодови. Великом броју заинтересованих пољопривредника са подручја општине Босански Петровац прије почетка презентације обратио Смаил Торомановић, координатор ИФАД пројекта за подручје УСК-а, док је презентацију одржао Фарук Церић, програм менаџер СЕРДА Сарајево.

Нема коментара: