недеља, 10. април 2016.

Епископ Атанасије у средопосну Недјељу служио у Босанском Грахову

Данас, 10. априла 2016. године, на дан успомене на Преподобног Илариона Исповједника, Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Господин Атанасије, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светих апостола Петра и Павла у Босанском Грахову.
Са Преосвећеним Владиком Господином Атанасијом саслуживали су протојереј Синиша Сердар, парох парохије друге дрварске, јереј Савко Плавшић, парох парохије граховске и епархијски протођакон Никола Перковић.
Након Свете Литургије, а на почетку своје бесједе, Епископ Атанасије је пожелио присутним вјерницима успјешно вођење поста и приближавење великоме празнику Васкрсења Господа нашега Исуса Христа. Скренуо је пажњу да је вријеме поста право вријеме када треба да ојачамо као људи и као прави хришћани. Смисао побједе није да нанесемо некоме зло , него да опростимо онима који то чине и молимо се за њих, надајући се да то више неће чинити.
Такође је говорио о Светом Јовану Лествичнику , о његовој духовности, борби у истрајности у вјери, нади и љубави. Када падамо у очајање треба да се сјетимо свих наших духовника и да слиједимо њихов примјер борбе и корачања Христовим путом, да свој крст изнесемо до краја, јер је то пут који води ка спасењу. „Ко хоће да иде за мном, нека се одрече себе, узме крст свој и иде за мном“ (Мт. 16,24). „Ко не узме крст свој и не иде за мном, није мене достојан“(Мт.10,38).

Нема коментара: