субота, 30. април 2016.

Ускоро обнова основне школе у Босанском Грахову

Вршитељ дужности начелника општине Босанско Грахово, Душко Радун изјавио је Срни да би у наредном периоду требала бити обновљена основна школа у овом мјесту, за шта је Министарство за избјеглице и расељене особе Републике Српске осигурало 100.000 КМ.

“Остало је да Министарство за избјеглице и расељене особе Републике Српске одабере извођача радова јер је општина Босанско Грахово завршила сву пројектну документацију. Нашу основну школу похађа 95 ученика, а у наредној школској године имат ћемо и 25 првашића”, рекао је Радун.

Он је истакнуо да је у посљедњих неколико мјесеци ријешен проблем исплате плата радницима у општинској администрацији, који сада први пут имају и здравствено осигурање.“Успјели смо за веома кратко вријеме исплатити девет заосталих плата у општинској администрацији, накнаде за регрес и топле оброке. Веома је значајно што смо успјели ријешити проблем дуговања према нашим радницима, која су била виша од 350.000 КМ”, каже Радун.

Он је напоменуо да је у Босанском Грахову отворена и апотека, које није радила од завршетка рата у БиХ 1995. године.Радун очекује да ће се институције у Федерацији БиХ /ФБиХ/ активније укључити у рјешавање проблема општине Босанско Грахово.

“То би било од великог значаја за све наше становнике, који живе у тешким условима. Надам се да ћемо заједничким снагама ријешити бар дио њихових проблема”, рекао је Радун.

Нема коментара: