уторак, 10. март 2015.

Путари пробијали сметове више од два метра у Босанском Петровцу

Велике сњежне падавине праћене јаким вјетром у Босанском Петровцу протекле седмице су изазвали велике сметове који су били затрпали путне комуникације до појединих села.

Најтеже стање било је у мјесној заједници Капљух у насељу Рогиновац, гдје су наноси на локални пут Рогиновац – Капљух били и већи од два метра.

„Наноси су били огромни, морали смо да ангажујемо велике, тешке машине, да би пробили наносе. А радило се о изузетно влажном снијегу, који је тежак, и машине га тешко гурају“ – рекао нам је Јасмин
Дидовић, директор компаније Дидовићи извођача радова на рашчишћавању снијега. У Општини Босански Петровац не крију задовољство радом на рашчишћавању снијега. „И овај задњи снијег начинио нам је огромне проблеме, поновно нам је замео већину локалних путева. А поједина мјеста су била одсјечена. Ангажовали смо нашег изабраног извођача радова да нам рашчисти путеве, што је и урађено“- рекао је начелник Златко Хујић.

Велики наноси снијега на локалним путевима били су у скоро свим засеоцима испод врхова планина, а највећи наноси били су у засеоку Рогиновац, насељу испод Грмеча у којем живи неколико породица.

„Била је то дуга борба да се пробије снијег, чистиле су пут три тешке машине, и успјели су пробити ове велике наносе, те смо успјели доћи до Рогиновца, у којем живи пет породица углавном старијих лица, а имамо и једног тешког инвалида без ноге“- рекао нам је Мирослав Давидовић, предсједник мјесне заједнице Капљух.

Нема коментара: