среда, 21. септембар 2016.

Русија би могла да окупира Европу за само 48 часова


Генерал Рикард Баронс изјавио је да би Русија могла распоредити своје авионе, бродове и пјешадију на европском тлу за свега 48 часова ако би то жељела.НАТО савезу би, за против-удар требали мјесеци.
Бивши генерал НАТО-ових удружених снага упозорава да би то што Француска, Италија и Њемачка неозбиљно схваћају руску пријетњу  могло довести до губитка територија, као и морског и ваздушног  простора. Земље које граниче са  Путиновом државом су, врло забринуте због те пријетње.
Већина земаље Европске уније је, наиме, усмјерена на терористичке пријетње и мигрантску кризу. И то успркос томе што Москва стално улаже у модерну опрему којом конкурише НАТО-овом наоружању.
“Ако успоредите војне капацитете НАТО-а, они су још увијек пуно већи од руских, али већина тога је у пола-успаваном стању. Зато би Русија могла искористити своје мање снаге да удари НАТО на начин којем би НАТО тешко одговорио јер нема никакав план за то. Изостанак консензуса између сјевера, средишта и југа савеза своди ту реакцију на најмањи могућу мјеру и ту се не би могло пуно направити”, прогнозира Сир Баронс.

Нема коментара: