уторак, 13. септембар 2016.

Ускоро изградња 70 стамбених јединица у Гламочу,Босанском Грахову и Дрвару

У оквиру Пројекта реконструкције стамбеног фонда – САФ, до краја мјесеца ће почети изградња 70 стамбених јединица за избјеглице и расељена лица на простору општина Гламоч, Босанско Грахово и Дрвар,“ изјавио је помоћник министра за избјеглице и расељена лица Републике Српске Радован Грајић.

Он је додао да су за наведене три општине изабрани корисници, одабран је извођач радова, а до краја мјесеца, предвиђено је да се извођачи уведу у посао и да почне изградња.

Вриједност радова у Гламочу, гдје ће бити изграђене 22 куће, је 533.000 КМ. У Босанском Грахову ће се радити 28 кућа, укупне вриједности 654.000 КМ, док ће у Дрвару бити изграђено 15 кућа и 5 станова, чија је вриједност 628.000 КМ.

„Рок за завршетак радова је 90 дана од увођења извођача у посао и тај рок ће бити испоштован,“ додао је Грајић.

Пројекат реконструкције стамбеног фонда (Саудијски развојни фонд – САФ) је један од заједничких пројеката у којима учествује Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске, а финансира се из кредита Саудијског развојног фонда у износу од 15 милиона америчких долара, односно око 22 милиона КМ. Пројекат је намијењен за потребе реконструкције стамбених јединица за избјеглице и расељена лица у Босни и Херцеговини.

Средства ће бити искориштена за стамбено збрињавање укупно 917 породица на простору Босне и Херцеговине. Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске ће, као имплементатор, на подручју Републике Српске реализовати пројекте стамбеног збрињавања за 124 корисничке породице, а на подручју Федерације БиХ, у сарадњи са општинама, реализовати пројекте стамбеног збрињавања за 284 повратничке породице.

Нема коментара: