среда, 14. јануар 2015.

Дом здравља Дрвар Постао богатији за вриједну медицинску опрему

Дом здравља Дрвар ових дана је постао богатији за вриједну медицинску опрему и намјештај који им је испоручила међународна организација за миграције. иначе, овим је организација додатно жељела подржати активности које се имплементирају кроз Пројекат Примјене концепта људске безбједности ова циљем стабилизације заједница у Кантону 10.

Висококвалитетна опрема је осигурана У оквиру регионалног споразума који је потписан у Бечу између Ротари фондације и Међународне организације за миграције. Дио опреме већ је Смјештен у новоуређеном дјелу Дома Здравља.

Дневна болница ће бити са мање трошкова превоза до 110 километара удаљене болнице у Ливну, те побољшати квалитет здравствене бриге и заштите становништва у Дрвару и Босанском Грахову.

На тај начин додатно је подржан пројекат "Примјене концепта људске сигурности у Кантону 10, којега овдашње локалне власти  реализирају са четири УН-ове агенције.

Да је реч о изнимно вриједном споразуму, који је потписан у марту прошле године, довољно говори податак да је само за период од 2014. до 2016. осигурано четири милиона марака из фонда за људску безбједност.

Нема коментара: