петак, 16. јануар 2015.

Хилфсверк у Босанском Петровцу изградио Куће за породице расељених лица и повратника

Пројект менаџер хуманитарне организације Хилфсверк Аустрије, Аземина Авдушиновић и Златко Хујић, начелник Општине Босански Петровац, уручили су кључеве Данас изграђених домова Милана Радишића и Назифе Хаџихафизовић, расељеним лицима који од јуче имају трајно рјешано питање смјештаја.

Хилфсверк Аустриа је партнерска организацији Европске унија и УНХЦР-ја имплементатор је пројекта подршке Тренинг рјешењима Ревидиране стратегије за проведбу Анекса 7, који се спроводи у десет општина у Босни и Херцеговини, међу којима је и Босански Петровац. Пројект подршке Тренинг рјешењима финансира се у Босни и Херцеговини са 15 милиона КМ, укључује станоградњу за социјално Угрожене породице расељених лица и повратника, и подршка одрживости. У општини Босански Петровац Хилфсверк је у 2014. години изградио домова за једну породицу повратника и једну расељеног лица.

Након дугих година чекања и боравка у алтернативним смјештајима породице Радишић и Хаџихафизовић изразили су захвалност представницима Хилфсверк, и нису крили радост да су коначно дочекали да им је осигурано трајно рјешење стамбеног смјештаја у властитим домовима.

Трочланој породици Милана Радишића Хилфсверк је донирао и високо квалитетну стеону јуницу, која ће омогућити да се Радишићевој породици на свом имању започне бавити пољопривредом, производњом млијека и за своју породицу.

Иначе, Хилфсверк Аустриа ће у 2015. години у сарадњи са Општином Босански  Петровац изградити и зграду за становање Социјално, за коју је Општина Босански Петровац осигурала Локацију и све потребне дозволе. Пројект изградње стамбене зграде са шест станова, која ће бити кориштена за социјално збрињавање износит ће око 265 хиљада КМ, новац ће
 Донирати Хилфсверк.

Нема коментара: