четвртак, 20. август 2015.

Смијењен начелник Босанског Грахова

Како је изјавила Мара Радивојша, предсједница ОИК Босанско Грахово, укупно је за опозив Макића гласало 473, против 437, док је неважећих листића било 7, од укупно 922 колико је, како је казала, гласало. Иначе, укупно је било регистрованих 2.847 гласача са правом гласа.
Радивојша је појаснила да је сада рок од 60 дана за избор новог начелника до када ће предсједник ОВ обављати функцију начелника, а да ће се резултати упутити е-маилом и поштом у ЦИК БиХ чија је одлука коначна по том питању.
Међутим, начелник Макић је изјавио да ће уложити жалбу због неправилности током гласања и бројања гласова, жалећи се посебно на онемогућавање њихових посматрача да присуствују пребројавању листића и утврђивању резултата гласања.
"Нећу одступити док се не огласе ОИК и ЦИК по питању жалбе. Ако дефинитивно будем смјењен неће то бити пропаст свјета. Овај цјели референдумски стампедо је прича једног човјека који жели начелничку функцију по сваку цјену, а ја ћу поштовати закон и законску процедуру", казао је Макић.
Подсјећамо, иницијативу за смјену Макића покренула су деветорица одборника општине Босанско Грахово међу којима и двојица његових страначких колега. Референдум је коштао 15.000 КМ у ситуацији кад је ова сиромашна и рјетко насељена општина без средње школе, амбуланте, банке, поште, вртића, а често и без воде.

Нема коментара: