петак, 27. јануар 2017.

Светосавска академија у Дрвару

Наступом дрварског Културно- умјетничког друштва, рециталом ученика свих генерација и филмом о православним светињама, у Дрвару је синоћ одржана четврта по реду Светосавска академија. Пригодну бесједу одржао је епископ бихаћко-петровачки Атанасије.Светосавској академији присуствовао је велики број Дрварчана, за које је Савиндан један од најбитнијих дана у години.
На академији је наступило дрварско Културно-умјетничко друштво, ученици свих генерација са рецитацијама о Светом Сави, а приказан је и филм под називом „Православне светиње долине Дрвара“.
Епископ бихаћко-петровачки Атанасије говорио је пригодну бесједу о лику и значају Светог Саве.
- Савиндан је један од најзначајнијих и најрадоснијих празника за нас православне Србе, ма гдје били, у матици или дијаспори, Свети Сава је наш духовни отац и он нас сабира и врши својеврсну духовну смотру, бесједио је епископ Атанасије.
Детаљније на снимку
- Ово је четврта Светосавска академија, и она заиста обухвата скуп различитих ствари, различитих људи и различитих области, истакао је организатор, јереј Зоран Миловац.Општина Дрвар дала је велики допринос у организацији овогодишње Светосавске академије.
Никоца Боснић, предсједник ОВ Дрвар, навео је да такође подржавају све остале скупове, поготово католичке вјерске заједнице која живи у Дрвару.
На Светосавској академији одржаној синоћ у Приједору, наступили су хор Друштва Вила, те Дивна Љубојевић у пратњи хора "Мелоди".
Најуспјешнијим приједорским просвjетним радницима у прошлој години додијељене су "Светосавске повеље".

Нема коментара: