понедељак, 21. новембар 2016.

До краја 2017. године зграда од 20 станова у Босанском Петровцу

До краја 2017. године зграда од 20 станова у Босанском Петровцу
На пријему у кабинету начелника Хујића, уз присутсво представника Федералног министарства расељених особа и избјеглица, потписан је Записник о увођењу у посао извођача- фирма „Гратод“ и надзорног органа- фирма „ИГ“, за изградњу вишестамбене зграде од 20 станова у Босанском Петровцу.
Планирано је да радови трају око 300 дана, а на тај начин ће бити трајно стамбено збринута 31 породица избјеглих и расељених особа.
Вриједност пројекта је 950 хиљада КМ, а за изградњу објекта Општина је осигурала 13 % средстава од укупне вриједности, за земљиште, грађевинску дозволу, ревидирану пројектну документацију, прикључке струје и воде, канализацију, те приступни пут.
Вишестамбени објекат ће на подручју града бити изграђен у склопу Државног пројекта стамбеног збрињавања БиХ3. Општина Босански Петровац је судјеловала и у под-пројекту БиХ 1, гдје је за 7 корисника већ изграђена кућа, и БиХ 2, гдје је кућа изграђена за 4 корисника.
Циљ пројекта је помоћи угроженим избјеглим и расељеним особама у изналажењу рјешења за социјалне изазове с којима се суочавају.
Присутни су изразили задовољство због прилике која је пружена, па је тако начелник Хујић истакао да се овај пројекат мора водити савјесно и озбиљно, те да ће именовати и супервизора који ће у име Општине надгледати радове јер, на крају станови остају у власништву Општине.

Нема коментара: